About

Enkele jaren geleden, na een grote omwenteling op Terlet, dreigde de sleepfaciliteit te verdwijnen. Maar met zoveel aangesloten clubs, op zo’n bijzondere plek, kan Terlet natuurlijk niet zonder sleepmogelijkheid. Zestien enthousiastelingen hebben daarom de handschoen opgepakt en de vertrouwde Husky PH-ELT van de ondergang gered. Vanaf eind 2013 is deze ondergebracht in de Stichting Vliegende Start (SVS) die dagelijks de mogelijkheid biedt om te slepen vanaf de Terletse T-strip.

Hoewel de stichting opereert onder de vleugels van de Gelderse Zweefvliegclub en doordeweeks is ondergebracht in DDWV, is de sleepmogelijkheid toegankelijk voor leden van alle bij Terlet aangesloten zweefvliegclubs. Is uw club echter niet bij Terlet aangesloten? Via een dagkaart is het zweefvliegen en daarmee het slepen op Terlet ook voor u toegankelijk. Kijk voor meer informatie op ddwv.gezc.org

Gestreefd wordt naar het dagelijks beschikbaar hebben van de kist en een sleepvlieger. Staat de kist op de strip? Dan regelt u uw sleepstart ter plekke. Mocht de kist er niet staan, dan kunt u altijd contact opnemen via een aanwezige sleepvlieger of email naar: info@slepenopterlet.nl. We doen dan ons best u alsnog de lucht in te krijgen.

Is slepen nieuw voor u of wilt u uw sleepvaardigheid verhogen of opnieuw op peil brengen? Regel dan bij uw club een tweezitter en maak een afspraak. Dit kan ook buiten de normale vliegdagen om, bijvoorbeeld op een mooie zomeravond. Wij denken graag met u mee om het slepen in alle rust te kunnen leren. Enkele van onze sleepvliegers zijn tevens zeer ervaren zweefvlieginstructeurs die u de sleepstartmethode graag bijbrengen.

Graag tot ziens op de T-strip!